dinsdag 3 februari 2009

Wat is RSI?

RSI

Wat is RSI?
Rsi is een verzamelnaam voor diverse pijnklachten in de nek, de schouders, armen, polsen en handen als gevolg van chronische overbelasting van spieren, gewrichten en zenuwen. Deze overbelasting ontstaat doordat langdurig dezelfde handelingen worden verricht in min of meer dezelfde houding.

Hoe ontstaat RSI?
Het ontstaan van RSI-klachten is een sluipend proces waarin een aantal factoren een rol spelen.
Door repeterende bewegingen zoals muizen en typen, ontstaat wrijving tussen spieren, pezen en botten. Geleidelijk ontstaan microscopische beschadigingen aan deze structuren. Door het constant aangespannen (statisch belasten) houden van de spieren in de nek en schouderregio vermindert de bloeddoorstroming. Hiedoor worden afvalstoffen als melkzuur niet voldoende afgevoerd en hopen zich op in de spieren en gewrichten. Klachten ontstaan door een combinatie van bovenstaande factoren.
Door het langdurig werken onder hoge werkdruk krijgen de spieren en gewrichten geen tijd om te herstellen, de voedingstoestand verslechterd en er ontstaan klachten als vermoeidheid, krachtverlies en pijn in de nek, schouder en/of arm.

Geen opmerkingen: